top of page

Jobbar du på en modern redovisningsbyrå?

Uppdaterat: 16 dec. 2022

När Five Accounting startade så hade vi en ganska bestämd syn på hur vi ville att framtidens redovisningsbyrå skulle se ut. Då flera av oss kommer från större byråer där vi stångats med saker vi själva känt varit onödigt så kände vi att vi nu hade möjligheten att på riktigt förändra branschen till något modernare, bättre och mer attraktivt. Nu, snart två år senare, så har vi förstått att vi nästan verkar ensamma på marknaden om en utav de sakerna vi förändrade;

Vi slutade med tidsredovisning!!!

Vilken konsult har inte våndats över den där sista kvarten som försvann i ett bra samtal med en kollega? Vilken konsult har inte våndats över pressen att inte ha tillräckligt med timmar för en dag? Vilken konsult har inte våndats över att ”chefen” ska skälla på en för att man råkade jobba en timme för mycket med en kund?

Frågorna ovan skapar en enorm stress för arbetslagen på redovisningsbyråer runt om i Sverige. Det här kan vi förändra, allihop. Nedan kommer några tips och råd man måste ha för att kunna arbeta utan tidsredovisning.

- Skapa en miljö där det är okej att berätta hur man mår. Risken att konsulter arbetar för mycket är överhängande och byråledaren måste arbeta ännu tätare med konsulterna för att se hur dem mår och hur dem arbetar.

- Börja fakturera med fastpris. Det här är väl mer praxis idag än innan, men har man inte gjort den resan är det bra att ta tag i den. För om ska vara ärlig, vilken kund svajar varje månad i faktureringen?

- Skapa en lönsamhetsmodell baserat på fastpriset. Det är viktigt att kunna följa upp vilka kunder som är lönsamma och inte, samt vilka konsulter som potentiellt har tid över till fler kunder. Den här är lite problematisk och man får arbeta fram en modell som passar just er byrå och förändra den flertalet gånger innan man hittar en bra balans.

Vinsten av ovan är en roligare arbetsplats, mer tid till kunder, avslappnade konsulter och framför allt en mer tillitsfull miljö.

Vi gillar inte att ”gömma” saker från branschkollegor, har du eller din byrå fler frågor så hör av er!

474 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page