top of page

Är det snart dags för sommarfesten på jobbet?

Sommaren och personalfester närmar sig med stormsteg. Här reder vi ut vad företaget får göra avdrag för vid anordnande av personalfester.


En sommarfest som erbjuder fri kost för personalen är skatte- och avgiftsfri under förutsättning att sammankomsten kan bedömas som intern representation. Om det kan identifieras som intern representation är måltiden under personalfesten en skattefri förmån för de anställda. Arbetsgivaren får göra avdrag för högst två fester per år och det måste då finnas ett samband med verksamheten. Som företag kan man då välja att till exempel arrangera en julfest och en sommarfest för de anställda. Personlig gästfrihet får inte förekomma under festen, men det går bra att anordna fester för anställda och deras familjemedlemmar. Som familjemedlemmar räknas då make, maka, sambo och barn.


Företaget får göra avdrag för enklare förtäring så länge utgiften uppgår till högst 60 kronor, alternativt 60 kronor inklusive moms per person. Om det uppkommer kringkostnader för sommarfesten så som lokalhyra, underhållning med mera får företaget göra avdrag med 180 kronor, alternativt 180 kronor inklusive moms per person på festen. Om sommarfesten anordnas för personalen och deras familjemedlemmar kan avdrag även göras för dessa personer.


Har ni mer frågor eller funderingar kring representation hör av er till er konsult på Five Accounting.


249 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page