top of page

Betalar ditt företag ut ersättning till ett utländskt företag för arbete i Sverige?

Nya regler gäller från och med 1 januari 2021 och gäller för dig med ett svenskt företag som betalar ut ersättning till ett utländskt företag för arbete som utförs i Sverige.


Tidigare var du endast skyldig att göra skatteavdrag om leverantören saknade godkännande för F-skatt samt hade ett fast driftställe i Sverige.


Från och med den 1 januari 2021 är du skyldig att göra skatteavdrag om leverantören saknar godkännande för F-skatt. Leverantören behöver inte längre ha ett fast driftställe i Sverige.

Om din leverantören utför arbete för ditt företag i Sverige eller i annat land inom ramen för din verksamhet i Sverige är du skyldig att göra skatteavdrag.


Det är därför många företag som nu kräver bevis om godkännande för F-skatt från sina leverantörer för att undvika betala skatteavdrag för sina leverantörer.


Skatteavdragen ska göras med 30% av fakturabeloppet. Dvs om en leverantör fakturerar ditt företag 100 000 kr för utfört arbete ska leverantören endast få betalning på 70 000 kr medan 30 000 kr ska betalas in till Skatteverket som skatteavdrag.


Skatteavdraget deklareras i arbetsgivardeklarationen månaden efter betalning i stegen:

- Lägg till betalningsmottagare

- Pers./samordnings-/org.nr saknas

- Annan identitet – fyll i utländskt organisationsnummer, adress mm.

- Fyll i ruta 001 – avdragen skatt (30% av fakturabeloppet)

- Fyll i ruta 131 – Kontant ersättning (100% av fakturabeloppet)


Har du frågor – tveka inte på att höra av dig till oss.

160 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page