top of page

Byt bilen mot cykeln

Idag blir det allt vanligare att arbetsgivare erbjuder sina anställda en cykelförmån. De positiva effekterna av detta är många som till exempel mer hälsosam personal, bättre för klimatet och som bolag finns även en skattelättnad som sänker förmånsvärdet på cykeln.


Om man ser till personalens hälsa kan detta bidra till anställda som håller sig friskare och som ökar sin effektivitet i arbetet. Det är ett bra sätt att uppmuntra sin personal att förbättra sin hälsa och extra bra för de anställda som idag har mer stillasittande arbeten.


Klimatet påverkas bättre då det sänker antalet bilar ute på vägarna. Kostnader för drivmedel får också en positiv påverkan, speciellt nu när priserna för drivmedel är väldigt höga.


Det går även att ha cyklar på arbetsplatsen som de anställda kan använda när de ska på kundbesök. Detta förutsatt att kunderna befinner sig inom ett rimligt geografiskt område.


Skattelättnad som erbjuds varje år är 3000 kr och om man som anställd inte har ett förmånsvärde som uppnår det beloppet kommer ingen förmån att utgå, alltså inga kostnader för arbetsgivaravgifter. Skulle det däremot överstiga är beloppen så pass låga att det inte blir en stor kostnad i slutänden. Skattelättnad gäller både vanliga cyklar som elcyklar.


Fördelarna är alltså många.


Går ni i tankarna att erbjuda era anställda förmånscyklar och vill veta mera om hur beräkningar görs och vad kostnaderna blir är ni välkomna att höra av er så hjälper vi er att kolla på olika alternativ.

117 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page