top of page

Friskvårdsbidrag och dess fördelar för både arbetsgivare och anställda

De flesta arbetsgivare känner till att man kan erbjuda sina anställda friskvård skattefritt men alla tänker kanske inte på hur mycket positivt som kommer med detta - Därför vill jag påminna om varför det är så viktigt och vad det finns för fördelar att erbjuda sina anställda detta! Har man ett eget AB så har man ju dessutom förmånen att själv nyttja detta om man är anställd i sitt AB. För att friskvårdsbidraget ska vara skattefritt för den anställde behöver följande tre krav uppfyllas:

· Samma belopp och villkor erbjuds till samtliga anställda (oavsett anställningsvillkor)

· Vara av mindre värde (maximalt 5 000 kronor per person och år)

· Nyttjas för motion- och friskvårdsaktiviteter av enklare slag.

Skatteverkets grundregel är att de flesta motions- och friskvårdsaktiviteter räknas som skattefria så länge de är av mindre värde. Här kommer några av alla fördelar med att erbjuda friskvårdsbidrag till dina anställda: 1. Ökad produktivitet: Anställda som tar hand om sin hälsa är oftast mer produktiva på jobbet. Genom att erbjuda skattefritt friskvårdsbidrag kan du uppmuntra dina anställda att investera i sin hälsa och därmed öka deras produktivitet och prestation.


2. Minskad sjukfrånvaro: Anställda som är friska och mår bra är mindre benägna att missa arbete på grund av sjukdom. Genom att erbjuda skattefritt friskvårdsbidrag kan du främja hälsan och därmed minska sjukfrånvaron på arbetsplatsen.


3. Förbättrad arbetsmiljö: Genom att erbjuda skattefritt friskvårdsbidrag visar du att du bryr dig om dina anställdas hälsa och välbefinnande. Detta kan skapa en positiv arbetsmiljö och öka trivseln bland anställda.


4. Attraktiv arbetsgivare: Att erbjuda skattefritt friskvårdsbidrag kan också göra ditt företag mer attraktivt som arbetsgivare. Det kan hjälpa dig att locka till dig nya talanger och behålla befintliga anställda.


5. Investering i företagets framtid: Genom att erbjuda skattefritt friskvårdsbidrag kan du investera i företagets framtid. Det kan bidra till att skapa en hälsosam och produktiv arbetsplats som kan öka företagets lönsamhet och konkurrenskraft.


Så om du inte redan erbjuder dina anställda detta så tycker jag att det är dags – för både företaget och de anställdas skull 😊


På Skatteverkets hemsida hittar du mer information om de regler som finns för att friskvårdsbidraget ska räknas som skattefritt. Fråga gärna oss på Five om du har funderingar över vad som gäller!

239 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page