top of page

Praktikanten har ordet!

Klockan är 08 och jag öppnar dörren in till de nybyggda lokalerna, ställer in matlådan i kylskåpet och tar en kaffe i handen på vägen in till det öppna kontorslandskapet. Jag möts av ett välklingande god morgon från kollegorna som redan är på plats, resten trillar in närmaste timmen om de inte sitter ute hos kund.

Jag slår mig ned vid skrivbordet framför den stora skärmen och loggar in och startar upp. Jag vänder mig till min handledare och frågar vad dagens uppgifter blir. Det varierar från dag till dag, mycket beroende på när i månaden det är.

Det är allt från att stämma av bankkonton, bokföra leverantörsfakturor och kvitton, bokföra löner, göra månadsbokslut, felsöka i olika konton till att få en genomgång av lönesystemet eller att tillsammans med handledaren momsdeklarera på Skatteverket. Jag får jobba med flera olika kunder inom olika branscher vilket ger en bred inlärning. Nästan alla kunder sköts digitalt men vissa skickar in fysiska kvitton och fakturor.

När det är dags för lunch trängs alla ihop vid samma matbord och efter lunchen, väl tillbaka vid mitt skrivbord, kan jag behöva sjunka ner lite i stolen då pingisbollen går varm bakom ryggen.

Jag som skriver heter Nora och studerar till redovisningsekonom på Affärshögskolan i Göteborg. Jag fick först höra talas om Five Accounting genom bekanta så när Markus besökte min skola inför första LIA-perioden blev jag inspirerad och kände direkt att det var där jag ville göra min första praktik.

Nu är LIA-perioden för mig snart slut och det jag tar med mig är 10 veckor fyllda av en chans att verkställa och utveckla mina kunskaper från skolan, handskas med lärorika utmaningar och se värdefullheten i bra företagskultur. När första praktiken snart är gjord är jag redo att få utvecklas ännu mer på en andra praktik och känner motivation till att börja min karriär på riktigt.

Är du intresserad av att göra din praktik på Five Accounting, tveka inte att skicka in ett CV + lite info om dig själv till info@fiveaccounting.se


562 visningar0 kommentarer

Comentários


bottom of page